Guildkrigene

Athkatla

Shadow Thieves regjerte lenge i Athkatlas underverden. I løpet av de siste årene utviklet de sakte men sikkert et forhold med et nyankommet guild. Dette anonyme guildet tok gradvis en mer dominant rolle, og er nå i praksis det dominante guildet i Athkatlas underverden. De holder seg så diskret som mulig, og kun noen ytterst få er i hele tatt klar over at de er i byen.

Calimport-Athkatla

Da Shacklebreakers var i sin spede begynnelse havnet de i en kamp mot en Inevitable i et varehus i Calimport. Dette tilhørte Calimshans underverdens største guild, og pashaen sendte sine folk i full styrke etter dem. Etter å ha mistet et medlem (dog det skulle vise seg å være midlertidig) forlot Shacklebreakers byen i all hast.

Det skulle vise seg at pashaen fikk sporet skipet de reiste med, Weatherworth til Athkatla, og fant ut at det tilhørte guildene der. Han sendte sine folk dit, og krigen var et faktum. Utålmodigheten hans skulle derimot koste ham dyrt, siden han ikke brukte lang nok tid på rekognosering. De var kun klar over et av de to guildene, og Athkatlaguildenes tilgang til clericer medførte at deres tap var sjokkerende små. Det kostet dem derimot store ressurser, og det ble raskt en prioritet for dem å spore opp personene som startet det hele.

Etter at de hadde blitt identifisert ble en ung løytnant fra Shadow Thieves sendt langt nord med et ultimatum: gjør ende på krigen eller bli ansett som fiende av hele Athkatlas underverden.

Bare et par uker etter var pashaen og hele hans innerste sirkel brutalt myrdet, og ingen forsøk på gjenoppliving fungerte. Shacklebreakers hadde status som allierte med Athkatlas underverden, og rykter tilsier at den unge løytnanten tjente en formue ved å vedde på at de ville få jobben gjort.

Kun Shacklebreakers vet at massakren var Tamarians verk. Han mente det var en unødvendig forsinkelse for deres “felles mål” om de skulle måtte dra til Calimport og ordne opp.

Athkatla-Suzail

Da Shacklebreakers’ krig mot The Unseen Net tok dem til Suzail, med alt kaos det medbragte, bestemte lederne i Athkatlas underverden å benytte anledningen til å slå til mot Suzails dominante guild, Zhentarim. Zhentarim undervurderte sjansene for angrep fra dem etter den nylige avsluttede krigen deres mot Calimport, og ble tatt på senga av Shacklebreakers’ angrep på The Unseen Nets base i byen. Det påfølgende angrepet fra Athkatla var velkoordinert og timet perfekt med avledningsmanøveren fra deres allierte, og de hadde raskt kontrol over byen. Igjen spilte Tamarian en ukjent rolle, da han tok ut flere mordere Zhentarim sendte mot Shacklebreakers.
Etter denne invasjonen avslørte “Felix” sitt guilds identitet for Shacklebreakers: Nightsong; Zhentarims bitreste fiender.

Nightsong-Zhentarim

Disse to guildene har vært fiender i generasjoner, men i det siste har det blusset opp til fullstendig krig. Nightsong og deres allierte har kostet Zhentarim Suzail, og de mistet nylig et strategisk viktig fort og en stor karavanne i Anauroch.

uldane__iconic_rogue_by_benwootten-d31gmib.jpg

Guildkrigene

The Shacklebreakers JonJarrettNygren JonJarrettNygren