Journal - Det nye Silverymoon

Da gruppa var på vei til Silverymoon, gikk de gjennom et slagfelt. Dusinvis med likbål ulmet fortsatt, knekte piler og våpen lå strødd på bakken, og det så ut til at skogen hadde brent flere steder. Derimot så det ut til at slaget var over for flere dager siden. (Ingenting av verdi var å finne.) Etter hvert som de kom nærmere ble synet kontrastfylt. De så de nedbrente restene av Silverymoon, men med en fersk palisade, og både store mennesker (tydelig barbarer) og pansrede dverger sto kontinuerlig vakt. Derimot var det områder med uberørt skog hvor barn løper rundt og leker, dog med vakter ikke langt unna. Når de ble oppdaget ble de gitt en eskorte og uhindret vei til byen, hvor de ble ført inn i det nybygde langhuset, hvor barbarene møtte dem med en sang.

(Ingen utenforstående var til stede, og de ble lovet ”diskresjon”). Den spirituelle lederen, Thalfor the Critic, som er sterk innenfor divination, hadde sett deler av det de har opplevd, og erklærte dem allierte. Han fortalte dem også Silverymoons skjebne:
Dragen bestemte seg for å ta hevn på sine fiender, inkludert Silverymoon. Etter at byen var brent og titusenvis drept, var dronningen så nedbrutt at hun trakk seg tilbake til en privat dimensjon. De gjenlevende ble slaktet av orker og orogene. Disse ble igjen slaktet av barbarstammen. For elleve år siden var den samme barbarstammen i alvorlig konflikt med den samme orkstammen, og var i såpass hardt vær at de søkte en allianse med Silverymoon. Dessverre nektet byrådet å samarbeide med dem (”bad for business”). Etter dette ble barbarstammen nitti prosent utslettet (”omvendt desimert”), og brukte det neste tiåret på å bygge seg opp, med mange vansker og sultne barn. Ikke overraskende regnet de beboerne av byen som fiender etter dette, og væpnede konflikter økte i antall etter hvert som stammen ble sterkere. Derimot hadde de også stadige flere konflikter med orkene, og vinteren så ut til å bli katastrofal for dem, frem til nå.

Barbarene, med det nye navnet Silverhammers, styrer nå byen, men har vært nådige med de overlevende som ikke er for stolte/dumme til å bli for å gjenbygge (”no child deserves what ours got”). På grunn av denne nåden og en felles fiende har dvergene i området bestemt seg for å inngå en allianse med dem. De slaktet nok av orkene, som alt hadde vært i kamp, til at de stakk av. Derimot var Adrrax, orogenes leder, igjen i fjellene med uante mengder følgere, og barbarene kunne ikke avse nok folk til å ta ham ut.

Journal - Det nye Silverymoon

The Shacklebreakers JonJarrettNygren JonJarrettNygren