Tidslinje

Før campaignen

200-300 år før campaignen
Tamarian ble (i følge ham selv) fanget av en gruppe thayanske magikere.

Rundt 30 år før campaignen
Trailfinders of Toril blir oppløst etter at tre magibrukende medlemmer slakter lederskapet og mange av medlemmene.

Vithraz trekker seg tilbake til ørkenen med sin lærling og forsøker å bruke den gamle makten. Han feiler.

6 måneder før campaignen
“Rudolphus den Generøse” kroner seg selv til konge av en øy han har hevet fra havbunnen dekket av gamle marmortempler -og andre bygg. Han averterer etter leiesoldater til å bl.a. kjempe mot koboldene som har begynt å infestere øya.

Campaignen

Øya
Tre av eventyrerne som lot seg rekruttere finner ut at Rudolphus driver med menneskeofring og dreper ham etter at magien hans feiler ham.

Athkatla
Disse tre eventyrerne slår seg senere sammen med en gruppe eventyrere som alle etterforsker en vidspredd serie med forsvinninger. Mange av deres planer legges på tavernaen The Silver Dagger, eid og drevet av Bob.
Kidnapperne møtte gjentatt tilbakegang ved hendene til disse eventyrerne. Det første tiltaket var å angripe en leir med banditter som angrep reisende ved hjelp av troll. Det neste som falt var varehuset slavenettverket brukte som front i Athkatla, dog en velplassert agent sørget ved begge anledninger for at ingen snakket.
Etter tips fra et lokalt tjuvlaug oppsøkte de så et hus der flere kidnappere befant seg, og utryddet tilsynelatende denne gruppa i byen.

Første møte i Calimport
Gruppa angrep så handelen i Calimport, hvor de møtte på en Red Wizard som så ut til å være sjefen, men på grunn av et lite gjennomtenkt sikkerhetstiltak ble han teleportert vekk da en bolt traff ham, og kun én devil ble etterlatt til en tapende kamp. De endte derimot opp som uønsket i Calimport etter en hendelse som involverte det mektigste guildet i byen, og en assassin drepte Raol.
Her møtte gruppa for første gang en Inevitable, som kun ytret ordene “The heroes will work to save lives” før den angrep.

Det trygge huset i Waterdeep
Etter at en prostituert døde på dørkarmen til the Silver Dagger, og ble identifisert som innbygger av Waterdeep, dro gruppen dit, takket være en portal laget av en tidligere kompanjong av Bob (denne er gjort permanent). Red Wizard’en hadde også her et system i gang, hvor de kidnappet prostituerte, og lurte ”kollegaer” av dem til å jobbe for et spesifikt bordell, hvor de lettere kunne bli kidnappet. Etter å ha drept manageren og assassinen (og funnet Raol’s sjel i en Thinaum-kniv), ble noen av kvinnene sluppet fri.
Raol ble reinkarnert som en ork, da Clericen synes noe annet ville bli for dyrt.

Den innesperrede dragen
Mens de fortsatt var i Waterdeep ble de kontaktet i søvne av en fanget sølvdrage ved navn Tamarian som ba dem om hjelp. Han utla en komplett plan som involverte at de skulle angripe en orkeleir for å distrahere en nærværende Wizard. Mens hun var ute snek barden seg inn hos henne og stjal en sphere of innahilation som kunne befri dragen. Dette fungerte, og gruppa fikk betalt. Men det viste seg at dragen egentlig var rød. Før han drepte wizarden og dro, ga han barden et tips om Silverymoon; “spør kritikeren der om hva han assosierer med spøkelser”.

Det nye Silverymoon
Da gruppa var på vei til Silverymoon, gikk de gjennom et slagfelt, dog det ut til at slaget var over for flere dager siden. Byen var tydelig brent, men var under reperasjon, og voktet av barbarer og dverger. De ble eskortert inn og møtt positivt. Den spirituelle lederen, Thalfor the Critic, som er sterk innenfor divination, hadde sett deler av det de har opplevd, og erklærte dem allierte. Han fortalte dem også Silverymoons skjebne: dragen hadde brent byen, og dronning stukket av. Orker og oroger hadde angrepet, men barbarene og dvergene hadde slått dem. Byen tilhørte nå barbarene (med det nye navnet Silverhammers), men var åpen for andre, til tross for tidligere konflikter. På grunn av denne nåden og en felles fiende har dvergene i området bestemt seg for å inngå en allianse med dem. Orkene var drevet bort, men Adrrax, orogenes leder, var igjen i fjellene med uante mengder følgere, og barbarene kunne ikke avse nok folk til å ta ham ut.

Krigen med Calimport
Uant for gruppa hadde Pasha’en av Calimport’s Guild of Exalted Traders sporet skipet de reiste med, og sendte infiltratører og sabotører til Athkatla. En ung løytnant for Shadowthieves fikk tatt en levende som fortalte dem hva som pågikk. Løytnantens overordnede sendte umiddelbart løytnanten på et hemmelig ærend; gruppa ble holdt ansvarlig for krigen mellom Athkatla og Calimport, og hadde vær så god å løse problemet.

Oroghæren
Gruppa valgte å prioritere å bli kvitt orogtrusslene, samt å følge et råd fra dragen de antok hadde å gjøre med ”the greater good”, og satte av gårde etter Adrrax med en sporfinner fra Silverhammers. De møtte på to patruljer, og tok én orog levende fra den andre av disse for å få informasjon, men etter å ha torturert ham lærte de ingenting før han døde, utover at Adrrrax hadde tatt seg tilnavnet ”Magegutter”.
Med guiden fant gruppa (inkluedrt den nyrekrutterte tyven) orogleieren og angrep. De greide etter et langt slag å drepe Adrrrax og hans nærmeste, og spre resten.

Under feiringen i Silverymoon tok Tamarian kontakt, og tilbød seg å løse problemet deres med guildene, så de kunne fokusere på deres felles problemer. Da det ble klart at han egentlig ikke spurte om lov, bare ga beskjed fordi han ville bedre forholdet mellom dem, forsvant han av gårde.
Shadowtheif’en sendte beskjed med dette (samt en åpen invitasjon på veddemål på 2000 gp) til guild’et.

Spøkelsesbyen
På råd fra dragen spurte Stylios Thalfor om spøkelser under deres første møte. Barbarlederen kunne fortelle om en bosetning øst for Nether Mountains, hvor noe necromancy gikk veldig feil for en del år siden.

Idet gruppa fortsatte gjennom fjellene på vei mot de gjensøkte ruinene, møtte de en kuttekledd skikkelse, som utbrøt ”The heroes will work to save lives” – og angrep. En ny Inevitable, denne gangen en Kolyarut, som de etter hvert bekjempet.

Etter en omvei til Ascore for å skaffe forsyninger, dro gruppa videre til spøkelsesbyen. Etter å ha bekjempet mange udøde fant de Tylios’ families Moon Blade, et intelligent våpen, som ved en tilfeldighet hadde observert tre magikere, inkludert en thayaner, for over tretti år siden. En av de andre var kalt Vithraz.

Trolljakt
Etter noe reising og bruk av portalen deres, kom gruppa tilbake til Amn. Presterådet (v/ høyestepresten av Mystra) ba dem om å vokte karavanene med flyktninger fra Silverymoon; flere har blitt angrepet av troll, men det virker som uvanlig mange har forsvunnet sporløst etter dette. Disse karavanene kan ha blitt den mest praktiske kilden til nye fanger de kunne ønsket seg.

Gruppa (nå med en dvergisk kompanjong) ble med en karavane fra Nashkel til Crimmor. De ble overfalt av troll i fjellene, og gjorde kort prosess med dem, men tok en i live. Han ble sendt løpende tilbake til basen, mens druiden fulgte etter ham i fugleform, og de resterende fulgte flyktningene til Crimmor. Gjenforent med gruppa ledet druiden dem til leiren. Etter å ha overkommet troll og feller, kom de seg til et fangekammer der flere troll og en cleric av Cyric ventet på dem. Da det siste trollet falt teleporterte clericen seg vekk.

Invasjonen av Suzail
Guildene i Athkatla var fortsatt ikke spesielt glade i gruppa etter krigen, blant annet pga. utgifter for resurrections. De fikk muligheten til å betale denne gjelden ved å ta ut en gruppe av angriperne som hadde stukket av til Suzail (Calimport var for ustabilt), ledet av en av det bekjempede guildets verste snikmordere. Om de fikk tatt dem ut, ville guildene hjelpe dem med å spore Vithraz.
De fant ut at flyktningene som hadde stukket av til Suzail hadde begynt å jobbe for the Unseen Net, og hadde slått seg ned i et gammelt herskapshus som en gang tilhørte en maktig magiker.
Herskapshuset hadde en portal til en dungeon, der Unseen Net drev med sitt; det var en link dirkete til en hub for aktiviteten deres. De fant etterhvert snikmorderen, Cyric-clericen som unnslapp dem tidligere, og en half-ogre. Etter en hard kamp var fiendene bekjempet (og clericen flyktet), og gruppa redda femten vordende ofre. Da de kom tilbake til herskapshuset ventet Tamarian på dem for å gi dem skjøtet på huset, som var gjemt bak et bilde.

På dette punktet døpte gruppa seg “The Shacklebreakers”.

I mellomtiden hadde Guildene i Athkatla benyttet seg av distraksjonen og slått til mot sine rivaler; Zhentarim. ”Felix”, kontakten deres, avslørte endelig sin identitet i form av en gåte; “når dagen er over emulerer vi barder”.

I en (kort) avslappet periode som fulgte jobbet et par av medlemmene av gruppa (Stylios og Maron) for å gjøre det klart for en uhederlig handelsmann i Waterdeep at man ikke bør snylte dem, på sine forskjellige vis.

Ondskapens prester
Thor Garion, en omvandrende kriger oppdaget at en gammel ruin i The Stormhorns nå viste tegn til å være bebodd av orker (egentlig oroger) og så en Cleric av Cyric i området. Kort tid etter møtte han Larron, en stormgigant med symbolet til Gwynharwyf, som fortalte at han via en drøm hadde blitt sendt av sin patron til Suzail og en medfølger der. Han hadde fått vite at han på veien skulle møte noen med informasjon denne følgeren trengte, og ba Thor bli med.

Thor viste Shacklebreakers veien til tempelet, der de etter mange farer (og særdeles mange feller) møtte og bekjempet Cyrics prester, inkludert den presten som hadde unnsluppet dem ved to tidligere anledninger.
Orogenes nærvær var foruroligende, siden det er lite trolig at de vandret dit fra Nether Mountains.
Etter å ha avhørt en fanget orog (med bardens metoder denne gangen), fant de ut at de trolig var innleid, og sendt dit av en drow.
Tamarian dukket kort tid etter opp, spiste hjertet til ypperstepresten, fikk informasjonen, lovet å undersøke, og stakk.

Adelsfest
På vei til å møte “Felix” i Athkatla ble de angrepet av to nye inevetables. ”The heroes will work to save lives.”

Når de var ferdig med dem møtte de ”Feilx” hos en skredder. Han fortalte at han hadde mistanke om at en av byens adelsmenn har vært involvert med the Unseen Net. Dessverre trengte guildene mannens foretninger, så med mindre han kunne komme med noe konkret, ville de ikke tillate ”Felix” å gå etter adelsmannen. Han var også immun mot byvaktene, da han er en stor ”bidragsyter”. ”Felix” var derimot ikke forbudt å delta på en fest hos adelsmannen, eller å ha med seg venner dit, og guildene kunne ikke gi Shacklebreakers ordre.

De fant grundige bevis, og som resultat ble adelsmannen byttet ut med et magisk forkledd medlem av Nightsong.

Sandblåst
Etter en grundig etterforskning kom Felix til gruppa med informasjonen om Vithraz; han var en necromancer fra Mulhorand, som forsvant retning Anauroch noen-og-tjue år siden. Etter dette økte aktiviteten av udøde i området jevnt i et par år, siden da har det holdt seg stabilt.
På veien måtte de sloss mot lokale monstre og ta et fort fra Zhentarim for bedinene, som lovet å hjelpe dem videre.
Etter å ha bekjempet en rekke udøde, inkludert Vithraz’ assistent (mannen selv døde i et feilet forsøk på å bli en lich), fant gruppa et nytt hint i dagboka hans, som pekte dem i retning av et gammelt tempel i Chult.
Journalen bekreftet også det gruppa Shacklebreakers allerede hadde funnet flere hint om: magikerne var ikke interessert i slaver per se, men levende ofre for å styrke magien sin med kraften fra sjelene deres.
Shadow Thief’en deres sendte bud til guildene om at de trengte transport. Weatherworth ville snart være i havn, og ble reservert og klargjort, dog dette ville ta noe tid og koste dem en tjeneste.

Down under
Utenfor hulen til Vithraz møtte de på Tamarian, som lovte å helbrede et sykt barn i en landsby et sted han ikke ville fortelle dem hvor var, om de gjorde en jobb: I Underdark var det et magikertårn, eid av en drow som var i allianse med Unseen Net, og skaffet dem slaver og kontakt med orogene. Han tilbød å teleportere dem i nærheten (dog de trengte å teleportere seg ut selv). Tamarian nevnte også for gruppa at han har utslettet en karavane med Zhentarim som var på vei mot Fort Vita.
Etter flere farer i Underdark fikk de til slutt drept Drowen og hans lærling.

Den forsvunnede koalisjonen
Da de kom tilbake til overflaten og deres nye hjem fant de en beskjed fra Saroys mentor Aurelius.
En koalisjon med drager hadde samlet seg mot en trussel mot Abeir-Toril, og han ville gjerne snakke med Shacklebreakers, som han visste hadde arbeidet mot denne trusselen.
Da de ankom stedet Aurelius hadde bedt dem til, ble det snart klart at forsvarsverkene ikke ble deaktivert av sikkerhetsfrasen Aurelius hadde gitt dem. Etter å ha forsert dem fant de et enormt møtelokale, tomt for drager. Etter å ha lett i noe tid ankom det endelig to drager: Tamarian og kjæresten hans(!), en sølvdrage som hadde som sitt personlige mål å få Tamarian over på den rette kjøl. De to hadde vært ute på ærend for koalisjonen, og hadde hastet tilbake da de fikk magisk beskjed om at forsvarsverkene hadde blitt aktivert. Noen magisk undersøkelser viste at dragene der hadde blitt tvunget vekk til et annet plan (Episk Magi; ikke ulikt effekten som oppstår når en ekstraplanar blir drept på dette planet). Et par lik lå igjen blant forsvarsverkene, med tatoveringer som avslørte dem som tjenere av Thay. Tamarian og Ariana lovet å undersøke dette videre, og forlot dem.

Tempelet i Chult
Etter disse dramatiske vendingene var Weatherworth endelig tilgjengelig for deres ekspedisjon til Chult. Etter mange farer på reisen, inkludert en kamp mot en kraken, lizardmen og en svart drage, fant de ut at Wizard’en ikke hadde vært der på årevis, men de fant et nytt spor; symbolet til et gammelt guild ( Trailfinders of Toril) som ble oppløst for rundt tretti år siden, da lederne og mange andre ble myrdet av tre magikere.

hourglass_by_artofasthar-d5gl4un.jpg

Tidslinje

The Shacklebreakers JonJarrettNygren JonJarrettNygren